EURO-PURATOR Kft. a JWC konferencián

2014. június 4. 10:11

Az idei év folyamán megrendezésre került JWC disztribútori konferencián az EURO-PURATOR Kft. is képviseltette magát. A rendezvény számára a Manchester melletti festői környezetű „The Deanwater” tradicionális brit szálloda adott otthont.

EURO-PURATOR Kft. a JWC konferencián

Kedves olvasó, tisztelt Partnerünk! Örömmel jelenthetjük, hogy az idei év folyamán megrendezésre került JWC disztribútori konferencián az EURO-PURATOR Kft. is képviseltette magát. A rendezvény számára 2014. március 24-25. között a Manchester melletti festői környezetű „The Deanwater” tradicionális brit szálloda adott otthont.

A hagyományokhoz híven érkeztek kollégák az afrikai kontinensről, egész Európából, Oroszország legészakabbi részéről, és természetesen a JWCE anyavállalat amerikai központjából is. Jelenlétével megtisztelte a rendezvényt Ken Biele vezérigazgató úr is, aki aktívan be is kapcsolódott a konferencia minden témakörébe.

Röviden beszámolva a főbb témakörökről elmondhatjuk, hogy kiértékelésre kerültek az elmúlt időszak kereskedelmi tapasztalatai, az egyes partnerek elért eredményei, bemutatásra került számos siker projekt, de megvitatásra kerültek az egyes alkalmazásokkal kapcsolatban felmerült garanciális problémák és fejlesztési lehetőségek is. Robert Pepper úr a JWCI európai igazgatójaként díjazta a legjobban teljesítő kereskedelmi partnert, ugyanakkor megszületett a disztribútori konferenciák első citrom díja is, amelyet a leggyengébb eredményt elért partner számára nyújtottak át.

Műszaki szempontból nagyon érdekes volt hallani a tavalyi évben bevezetett SLUDGE MONSTER 1000 típusú csővezetékbe építhető aprító berendezés sikeres alkalmazásairól szóló beszámolókat. A nyugat európai országokban számos projekt esetében alkalmazták ezt az aprító berendezés típust iszap vonali beépítéseknél, rothasztók gázkihozatali optimalizálására illetve víztelenítő berendezések védelmére. Ugyanolyan gyakorisággal fordult elő azonban az iszapaprító tengelyen szállított folyékony hulladékok fogadására kiépített rendszerekben történő alkalmazása is.

Az ilyen irányú tapasztalatokat megerősítve Cégünk képviseletében Oláh Tibor technológiai és vállalkozási igazgató is beszámolhatott az idei februárjában. Cégünk által leszállított két darab iszapaprító sikertörténetéről. Az Orosháza település szennyvíztisztítása illetve a Putnok település szennyvíz rekonstrukciója projektekben beépített iszap aprítókról részletesebben egy külön cikkben fogunk beszámolni.

A konferencia egy másik jelentős témája volt az ipari jellegű, főleg száraz aprítások fejlesztésének bemutatása. Rob Sabol a JWCE fejlesztési igazgatója külön előadásban tárta elénk az év második felére várható, megerősített, robosztusabb kialakítású berendezések munkaközi terveit. Számunkra, mint a JWC magyarországi képviseletét ellátó vállalkozásnak különösen fontos az ilyen irányú fejlesztés, hiszen egyre gyakrabban találkozunk a hulladékfeldolgozás, iratmegsemmisítés valamint állati fehérje feldolgozás terén szárazaprításra vonatkozó igényekkel.

Egy egész délutánt foglalt magába a találkozó utolsó napján a bio hulladékok feldolgozására vonatkozó kötetlen megbeszélés, ami szintén nagy jelentőséggel bíró téma hazánkban is. Cégünk szakemberei az FCSM Észak Budapesti szennyvíztisztító telepének kollégáival közösen keresik azt az optimális aprítási megoldást, amely segíthet a mezőgazdaságból vagy különböző élelmiszergyártó tevékenységekből származó darabos biológiailag bontható hulladékok (saláták, hulladék alma, törköly) feldolgozásában. A cél az, hogy olyan technológiát találjunk, amellyel az előbb említett hulladékok a betáplálás és a rothasztási folymat szempontjából legelőnyösebb méretre lakíthatóak, anélkül, hogy túlzottan roncsolják a nyersanyagot. Napjainkban a Cégünk által biztosított JWC MUFFIN MONSTER 30005-0008 típusú próbaberendezés tesztelése történik éppen, melynek eredményéről szintén külön cikkben fogunk beszámolni.

A disztribútori konferencia egészére visszatekintve elmondhatjuk, hogy rendkívül hasznos információkra tehettünk szert abban a szűk két napban, amelyből külön kiemelnénk a különböző országok tapasztalatainak megosztását. Álláspontunk szerint ez az a módszer amellyel az egyes szakemberek a legtöbbet tanulhatnak és a legjobban megismerhetik a kevésbé elterjedt berendezés típusokat is.

Reméljük, hogy jövőre ismét találkozhatunk a képen jelenlévő összes kedves kollégával, és számos újabb tapasztalatról számolhatunk majd be.

Vissza a hírekhez